Plaatsen, stellen & aansluiten

U heeft een nieuwe of tweedehands stacaravan of chalet gekocht. En dan? Er komt veel kijken bij het plaatsen, stellen en aansluiten van een stacaravan en chalet. JBL kan u daarbij helpen! Wij plaatsen en stellen wekelijks stacaravans en u kunt ervoor kiezen deze ook aan te laten sluiten.

Plaatsen, stellen en aansluiten van een stacaravan of chalet

Voor het plaatsen, stellen en aansluiten hebben wij de juiste materialen en machines tot onze beschikking. Er is bijvoorbeeld een tractor met zwaargewicht en shift nodig om de stacaravan zonder schade te plaatsen. Ook worden er rijplaten gebruikt voor de opvulling van onverharde wegen. Wanneer het plaatsen met een tractor onmogelijk is, kan een telescoopkraan ingezet worden. Het plaatsen van uw stacaravan wordt uitgevoerd met 2 of 3 personen. Dit doen wij in 6 routinematige stappen.

① Bezichtiging staanplaats

Wij komen eerst op de plaats van bestemming kijken hoe de stacaravan of chalet geplaatst dient worden. Samen met ons team stellen wij een plan op. Hierbij wordt gekeken welke materialen er gebruikt worden, welke machines en met hoeveel personen we te werk gaan.

② Transport stacaravan of chalet

Als u een vakantiewoning heeft gekocht, zal er ook voor vervoer gezorgd moeten worden. U kunt ervoor kiezen om uw stacaravan te laten transporteren door JBL Stacaravans & Chalets. Dan kunnen onze medewerkers het plaatsen, stellen en aansluiten ook verzorgen.

③ Plaatsen

Doordat wij van te voren een plan hebben gemaakt hoe we de stacaravan gaan plaatsen, hebben wij alle materialen tot onze beschikking. Dit doen wij, omdat nauwkeurigheid bij ons hoog in het vaandel staat.

④ Stellen

Als de stacaravan eenmaal op zijn plaats staat, wordt deze waterpas gezet en het wordt opgebokt op 8 punten met bielzen en opvulplaten. Eenmaal waterpas, dan gaan we over naar stap 5.

⑤ Aansluiten

Uw stacaravan is geplaatst en gesteld en kan dus worden aangesloten. Hierbij kun je denken aan de elektriciteit, water, afvoer en gas. Wij checken eerst zelf of alles functioneert.

⑥ The final check

Bij ‘the final check’ wordt alles samen met u getest of alles naar behoren functioneert. Daaropvolgend krijgt u duidelijke uitleg hoe alles werkt. Hierbij kan gedacht worden aan: de geiser, ketel, oven/magnetron, kachel, water, deuren, ramen en airconditioning.

Wilt u uw stacaravan winterklaar maken, dus uw stacaravan isoleren? Ook hiervoor kunt u bij JBL Stacaravans & Chalets terecht. Bent u nog van plan om een chalet te kopen of wilt u een tweedehands stacaravan kopen? Bij JBL zijn we van alle markten thuis!